airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hvad er Bitcoin 

Bitcoin og lignende valutaer er virtuelle valutaer eller kryptovalutaer. Fælles for denne type af valutaer er, at de ikke er understøttet af nogen nationalbank, og dermed kan pengepolitikker ikke afhjælpe en eventuel devaluering. Bitcoin eksisterer i en decentral elektronisk database, kaldet blockchain. Bitcoin kan købes og beholdes som en investering eller anvendes som betalingssystem for virtuelle, såvel som ikke-virtuelle goder og serviceydelser.

Blockchain har et register over alle transaktioner, der føres tilbage fra den første transaktion. Alle transaktioner foretages fra og til virtuelle pengepunge, hvor disse pengepunge normalt er uidentificerbare. I USA har skattemyndighederne i 2017 imidlertid vundet ret på, at Bitcoin udbydere skal udlevere oplysninger på kunder i deres kundekartotek. Således kan skattemyndighederne danne sig et overblik over ind- og udgående transaktioner, og dermed foretage korrekt skattemæssig behandling.