airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Udbytteskat 

Kort om udbytteskat

Efter bestemmelserne i Landstingslov om indkomstskat (kapitel 8) har alle aktie- og anpartsselskaber, der er re­gistreret som hjemmehørende i Grønland, pligt til at indeholde udbytteskat i udbetalt eller godskrevet ud­byt­te, herunder a conto udbytte udbetalt i årets løb.
Som udbytte anses alt, hvad et selskab udlodder til aktionærerne, med undtagelse af friaktier og likvidations-pro­venu. Det samme gør sig gældende for udbytte til anpartshavere.

Indeholdelse skal foretages uden hensyn til de enkelte aktionærers / anpartshaveres forhold, dvs. uden hensyn til om aktionærerne / anpartshaverne er personer, selskaber, foreninger eller andet.

Indbetaling af udbytteskat

Indbetaling af udbytteskatten skal ske til Skattestyrelsen og skal foretages senest den første dag i måneden ef­ter den måned, hvori vedtagelsen om udbetaling eller godskrivning finder sted. Falder sidste rettidige be­ta­lings­dag på en søn- eller helligdag eller en lørdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

Indbetaling af udbytteskat sker på kontonr. 6471-1002608. Ved indbetaling oplyses følgende tekst ”selskabets CVR nr. \ skatteår \ UDBYTTE”. Som skatteår oplyses selskabets regnskabsår, som udbyttet vedrører.

Eksempel

Et selskab anvender kalenderåret som regnskabsår og træffer beslutning om udbytte for regnskabsåret 2021 i april 2022. På udbytteerklæringen (pkt. 2) og ved indbetalingen anføres ”2021”.
Indbetaling af udbytteskatten skal ske senest 1. maj 2022 og udbytteerklæringen indsendes senest den 9. maj 2022

Ved for sen indbetaling skal der betales renter, som udgør 1% pr. påbegyndt måned regnet fra forfaldsdagen. Det bemærkes, at renter af for sent betalte skatter ikke kan fratrækkes ved opgørelsen af den skattepligtige ind­komst.

Indsendelse af udbytteerklæring

Du kan udfylde digitalt her

Selskabet skal senest den 10. i måneden efter datoen for vedtagelsen om udbetaling eller godskrivning af ud­bytte indsende en udbytteerklæring til Skattestyrelsen. Selskaber, der vedtager ikke at udbetale udbytte, skal ligeledes indsende en udbytteerklæring inden den 10. i måneden efter vedtagelsen. Falder sidste frist for af­givelse af oplysninger på en søn- eller helligdag eller en lørdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

På udbytteerklæringen oplyses selskabets navn, CVR-nr., skattekommune, dato for vedtagelse af ud­byt­te­ud­be­­taling, selskabets regnskabsår som udbyttet vedrører, indbetalingsdato og eventuelle særlige oplysninger.

Følgende beløb angives: Udbetalt / godskrevet udbytte, eventuelle renter ved for sen betaling og et samlet be­løb (i alt at indbetale).

Ved vedtagelser om udbytte, der er sket fra og med 1. januar 2020, skal der indsendes oplysninger om modtagere af udbytte. Tilsvarende gælder for de vedtagelser, der er sket tidligere, men hvor oplysninger om modtagere skal indsendes efter den 1. januar 2020.
Kra­vet følger af § 88, stk. 1, 1.pkt. i Landtingslov nr. 12 af 2. november 2006 om indkomstskat med senere æn­dringer.

Ved indberetning af udbyttemodtagerne oplyses modtagerens CPR / CVR / TIN nummer, Navn, Adresse og Land. Dvs. det land, hvor udbyttemodtageren har bopæl. For hver udbyttemodtager oplyses udbetalt / god­skre­vet udbytte (bruttobeløb før udbytteskat).

Angivelse af udbytteattest

Enhver, der hæver eller får godskrevet udbytte, kan, når vedkommende på fyldestgørende vis godtgør sin iden­titet, forlange, at den der foretager udbetalingen eller godskrivningen, attesterer den stedfundne udbe­ta­ling eller godskrivning til den pågældende modtager. En sådan attestation skal ske på en såkaldt »ud­byt­te­at­test«.