airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Selvangivelsen er udsendt

7. april 2022

Pressemeddelelse 

Selvangivelsen for 2021 er udsendt til borgerne via e-Boks.

Sikkerhedsbruddet centraladministrationens servere har forsinket udsendelsen af den fortrykte selvangivelse med et par dage. Nu er selvangivelserne dog udsendt via e-Boks. Det er derfor tid til at tjekke, om dine oplysninger for 2021 er korrekte.

 

På grund af sikkerhedsopdatering af Skattestyrelsens servere, så kan Min Skat i de kommende dage periodevist være ude af drift.

 

Hvornår er fristen for selvangivelsen?

Du skal sende din selvangivelse med rettelser til Skattestyrelsen senest den 1. maj 2022. Er du selvstændigt erhvervsdrivende kan du sende din selvangivelse frem til den 15. maj 2022, hvis selvangivelsen sker via sullissivik.gl.

 

Vær opmærksom selvangivelse af kapitalafkast

Mange borgere har også fået tilsendt en særskilt selvangivelse vedrørende afkast af livsforsikringer og pensionsordninger. Afkast fra danske eller udenlandske pensionsordninger skal man nemlig selv opgive selvangivelsen, da Skattestyrelsen per automatik ikke får alle oplysninger.

 

Borgere der har pensionsordninger i SISA, Grønlandsbanken eller Bank Nordik, behøver ikke at foretage sig noget, da Skattestyrelsen automatisk får indberettet beløbene fra disse.

 

Husk at breve fra Skattestyrelsen sendes via e-Boks

Alle over 15 år har pligt til at modtage breve fra det offentlige i e-Boks. Du skal derfor være opmærksom på at tjekke din digitale postkasse på Sullissivik.gl. På e-Boks kan du sætte systemet op til at sende en sms eller en e-mail, hver gang der kommer digital post fra det offentlige.

 

Borgere født før 1950, og andre som er fritaget fra at modtage digital post, vil fortsat få tilsendt deres breve fra Skattestyrelsen via posten.

 

 Kort om selvangivelsen

Skattestyrelsen modtager automatisk dine økonomiske oplysninger fra din arbejdsgiver, bank eller det offentlige. Skattestyrelsen laver ud fra disse oplysninger en fortrykt selvangivelse. Du får derfor tilsendt en selvangivelse, som viser dine økonomiske forhold for sidste år.

Det er din pligt at tjekke din selvangivelse for fejl og mangler, og rette den til, hvis der er forhold som ikke stemmer overens med virkeligheden. Har du ændringer eller tilføjelser til din selvangivelse, skal du indberette dette. Det kan du gøre via www.sullissivik.gl eller ved at indsende selvangivelsen med post eller e-mail.

Såfremt du kan godkende den fortrykte selvangivelse fuldt ud, skal du ikke foretage dig yderligere.

Læs mere om hvordan du retter din selvangivelse sullissivik.gl.