airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
12. november 2021

Tjek dit forskudsskema på din e-Boks

Skattestyrelsen
Billedet fra Skattestyrelsen

Husk at tjekke dit forskudsskema på din e-Boks

Fra i år er det slut med masseforsendelser fra Skattestyrelsen til borgernes postkasser. Alt fra din forskuds- og slutopgørelse til dit indhandlingskort bliver fremover sendt som digital post.

Skattestyrelsen sendte i oktober forskudsskema til cirka 20.000 skatteborgere. Det tilsendte forskudsskema er udarbejdet på baggrund af indkomstoplysninger fra indkomstårene 2020 og 2021.

Skattestyrelsen opfordrer til, at du udfylder din forskudsopgørelse, hvis du forventer ændringer i din indkomst eller fradrag. På den måde kan du selv sikre, at du ikke betaler for meget eller for lidt i skat i 2022.

Har du ikke fået tilsendt et forskudsskema, så kan du altid se dine skatteoplysninger inde på ”Min Skat” i sullissivik.gl

 

Hvornår skal jeg sende et forskudsskema?

Du skal være særligt opmærksom på at indsende et forskudsskema for 2022, hvis du forventer frie goder m.v. eller er erhvervsdrivende hvor der skal beregnes indhandlingstræk eller B-skat.

Hvis du udfylder dit forskudsskema inden nedenstående datoer, så vil du få tilsendt et tilpasset skattekort for 2022.

  • Forskudsskema i papirform eller via fysisk post: 15. november 2021.
  • Online forskudsskema på sullissivik.gl eller aka.gl: 22. november 2021.

Skattestyrelsen opfordrer til, at borgerne løbende tjekker deres e-boks. På den måde kan du selv sikre, at du ikke får nogen skattemæssige overraskelser. Dit skattekort vil også blive sendt til dig på e-Boks.

 

Breve fra Skattestyrelsen sendes via e-Boks

Alle borgere i Grønland over 15 år har fra 1. januar 2021 pligt til at modtage Offentlig Digital Post. Det betyder at meddelelser fra det offentlige til dig i endnu højere grad vil ske digitalt via e-Boks.

Du skal derfor være opmærksom på at tjekke din digitale postkasse på Sullissivik.gl. På eboks kan du sætte systemet op til at sende en sms eller en e-mail, hver gang der kommer digital post.

Borgere født før 1950, og andre som er fritaget fra at modtage digital post, vil fortsat få tilsendt deres breve fra Skattestyrelsen via posten.

Sullissivik.gl kan du læse mere om digital post.

 

Download nyheden her