airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Islandske toldmyndigheders besøg i Grønland

13. oktober 2017I henhold til den tidligere på året indgåede hensigtserklæring, har de islandske toldmyndigheder ugen igennem fulgt Skattestyrelsens toldfunktion.

Besøget foregik på baggrund af den hensigtserklæring de islandske, færøske og grønlandske toldmyndigheder underskrev i august i år.

Ugen startede med en grundig præsentation af det grønlandske lovgrundlag, samt introduktion til samarbejdspartnere og kontrolsteder. Herefter har de islandske toldere deltaget i indrejsekontrol af personer, kontrol af post, pakker og containere, samt udgående skibskontrol.

Formålet med besøget er at udvide samarbejdet mellem de islandske og grønlandske toldmyndigheder samt deling af informationer og ekspertise.

Styrelseschef Kim Neumann Nielsen udtaler ”Jeg er glad for at vores to lande kan arbejde sammen på tværs af grænser. Samarbejde og vidensdeling er vigtige parametre for udførslen af toldmyndigheden.”

Island er en vigtig forbindelse mellem Grønland og resten af verden. Den daglige personbefordring og godstransport landene imellem har de seneste år oplevet en kraftig vækst.

Skattestyrelsen forventer at sende toldere til Island i foråret 2018.

For yderligere oplysninger kontakt jurist i Skattestyrelsen Simon Mogensen, telefon +299 346516, e-mail: simo@nanoq.gl