Illit pisortallu akornanni isumannaagassat sullissivik.gl-imi takusinnaavatit

Sullissivik.gl-imi aningaasanik pissaqarnerlutit nammineerlutit takusinnaallugu– imaluunniit pisortanut qanoq akiitsoqartiginerlutit takusinnaallugu nalunngiliuk?

 

Inuinnartut imaluunniit inuussutissarsiummik ingerlataqartutut pisortanut akiligassaasinnaasut Sullissivik.gl-imi tamakkiisumik takusinnaavatit.  Kontup assilinerani akileraarutit aamma pisortanut akiitsut akiliisitsiniartarfimmut nassiunneqarsimasut nammineerlutit takusinnaavatit. Pisortanut akiligassatit uani takusinnaavatit: https://bit.ly/3frY0NG

 

Innuttaasut suliffeqarfiillu amerlasuut pisortanut akiligassatik annerusumik minnerusumilluunniit ilisimaneq ajorpaat.  Pisortanut akiitsunut, assersuutigalugu meeqqanut akilersuutinut akilerneqanngitsunut, eqqaavilerinermut akiligassanut, akileraarutissat sinnerinut, atuagaateqarfimmut akiligassanut imaluunniit innaallagissamut/imermut akiligassanut ilaatigut atuuppoq. Taamaattorli aamma aningaasanik pissaqarsinnaavutit, kisiannili aningaaserivimmi kontup normua pisortanit pigineqanngimmat pisortanit aningaasanik tunineqarsinnaanak.

 

 

Sullissivik.gl

 

Pisortat kiffartuussineri tamarmik illit digitalikkut sullinneqarnissannut naleqqulluartut sullissivik.gl-imi ataatsimoorput, assersuutigalugu tassani digitalikkut allagarsiatit takusinnaavatit, nuunnerit nalunaarutigisinnaavat, piniarnermut allagartat, najugaqarnermut uppernarsaatit aasinnaavatit akileraarutinullu il.il. tunngasut tamakkiisumik takusinnaavatit.

 

Sullissivik.gl-imut isersinnaajumallutit NemID-eqassaatit. NemID-qanngikkuit imaluunniit e-Boksimut isersinnaanngikkuit kommunimmi innuttaasunut sullissivimmut saaffiginnissaatit, tassani NemID-mik peqalernissannut ikiorneqarsinnaavutit.