Soraarnerussutisiaqarnissamut pinngitsoorani ilaanissaq

Akiliuteqartarnissamut piumasaqaatit eqqortinngikkukkit procenti akileraarutissaq qanoq annertutigisumik qaffanneqassava?

Procenti akileraarutissaq ukiumi qaffaaffiusumi akiligassat nalinginut atuuttunut naapertuuttunngorlugu procenti qaffanneqassaaq. Tassa imaappoq procenti akileraarutissaq, assersuutigalugu 2019-imi akissarsialimmut 5 %-imik aamma 2020-imi 6 %-imik qaffanneqarsinnaavoq, 2018-imi akissarsiaqartoq soraarnerussutisiaqarnissamut aaqqissuussinermik pilersitsisimanngippat, imaluunniit 2018-imut atuuttumik akiliutissap nalingatut qaffasitsigisumik akiliisarsimanngippat.
Namminersortutut inuussutissarsiortunut atuuttoq tassaavoq procenti akileraarutissaq 2019-imi 3 %-imik aamma 2020-mi 4 %-imik qaffanneqarsinnaammat. Namminersortutut inuussutissarsiuteqartunut 2022-ip tungaanut aamma akissarsiaqartunut/inuinnarnut 2024-ip tungaanut ukiuni tamani akiliutissat nalingi 1 %-imik qaffanneqartartussaammata, soraarnerussutisiaqarnissamut naammattunik akiliisarsimanngikkuit procenti akileraarutissaq ukiuni tulliuttuni suli qaffaqqinneqartassaaq. Soraarnerussutisiaqarnissamut aaqqissuussinermut akiliisimanngikkuit illit akileraarutissappit procentiata annertuumik qaffanneqarneranik taamaattumik kinguneqarsinnaavoq.